Nyt lokalmat og livet på landet

07.06.2018

Totenvika og Mjøsa ligger bare 80 minutter nord for Oslo! Landlige opplevelser i et levende kulturlandskap er verdt turen i seg selv. Bygda byr blant annet også på lokalmat fra Toten - servert litt uti Mjøsa, et gårdsgalleri, en berømt besøkshage og en koselig restaurant i et historisk brenneri ved Mjøsa.

Kulturlandskapet - et friskt pust!

Totenvika er knyttet sammen at et nettverk av gamle grusveier eller gårdsveier. Her kan du sykle eller gå over levende gårdstun, mellom bølgende åkre, samt ikke minst svale bekkefar. Utsikten over Mjøsa gjør turen virkelig unik! 

Noen ganger kan det nesten føles som om du går gjennom hagen til gården, men her er alle vant med turgåere og syklister på gårdsveiene! Nyt roen, se deg godt omkring, og kanskje får du nærkontakt med både sauer og hester på turen. Kart over gårdsveiene finner du på Viken II i Evjua, samt i servicebygget på Evjua Camping. Du kan også bruke appen Google Streetview på telefonen din, da de fleste turene er lagt inn med 360 graders visning.

Sykler kan du låne helt gratis i Evjua Strandpark dersom du ikke har med egen (ring/ SMS 478 81 191 for avtale).

Lokalmat fra Toten

Bygda vår er kjent for å være en av Norges beste jordbruksområder! Les gjerne mer om landbruket om våren her. Det skulle bare mangle at du får smake noen av disse flotte råvarene på spisestedene her i Totenvika!

Restauranten Viken II i Evjua henter så mange av råvarene som mulig på gårdene i Totenvika, og får mye levert gjennom Mat fra Toten. Kokkene fra Sentralen Restaurant i Oslo, sørger for at råvarene får topp behandling, slik at du får ekte og friske matopplevelser litt uti Mjøsa!

Viken II er åpen hver dag fra 26. mai til 19. august 2018 (12:00 - 21:00).

Totenvika Galleri og Kulturkafé ligger langs gårdsvegen, og det er en flott sykkkeltur fra Evjua. Her lager vertskapet selv all maten, og Erik-Ottar Hansen stiller ut og selger også egen kunst i galleriet. Se websiden for åpningstider.

Fredholm Besøkshage er nesten nabo med galleriet, og du kan bare følge gårdsveien 300m ned mot Mjøsa, og så krysse veien (skrått til høyre). På høyre side finner du Helen Fredholm sin flotte Cottage Garden, samt en koselig gårdsbutikk som selger blant annet hageutstyr og koselige effekter i cottage garden-stil. Se websiden for åpningstider.

Kamilla's på Hjell ligger langs sykkelvegen kun 800m sør for Evjua. Brenneriet er totalrestaurert av Ståle og Kamilla, og de har fått plass til en koselig restaurant. Her serveres RAW kaker og hjemmelagde lunch -og middagsretter. Se websiden for åpningstider.

Ulsrudbakken Gård ligger rett nord for galleriet og besøkshagen, og de livlige boergeitene gresser utenfor gårdsbygningen. Her finner du også en liten gårdsbutikke som selger egenprodusert honning og kjøttprodukter fra egne geiter.

Mjøsa - en sommerperle!

Denne vakre innsjøen har inspirert oss som bor her, samt ikke minst en rekke kunstnere og store personligheter opp gjennom historien. Likevel er det faktisk ikke overfylt av turister om sommeren, og du kan nyte de flotte solnedgangene, det glitrende vannspeilet, det magiske lyset, og den friske lufta i fred og ro! Du kan leie kano eller en liten fiskebåt i Evjua, eller bare kose deg med en spasertur langs strandstien eller late timer på sandstranda.

Hver søndag i rutesesongen (fra 1. juli) kommer Skibladner innom Evjua i Totenvika. Du kan ta denne ærverdige Damen fra Gjøvik, Kapp, Nes eller Hamar, og ankomme Evjua kl. 12:30. Retur med Skibladner etter nesten 5 deilige timer i Totenvika kl. 17:15.

Du kan også gå på Skibladner i Evjua kl. 12:30, og da kan du nyte roen ombord mens dere seiler en idyllisk rundtur via grunnlovsbygda Eidsvoll. Turen tar 4 timer og 45 minutter, og du er tilbake i Evjua ca. 17:15.

Overnatting

Evjua Camping har fine døgnplasser for deg som har vogn, telt eller bobil. Det historiske feriehuset Kapteinsboligen i Evjua har plass til 9 personer, og du får selvfølgelig sengetøy og håndklær til alle. BOOK huset her.

Dersom Kapteinsboligen er fullbooket, så kan du også prøve koselige Faarlund Bed and Breakfast som ligger bare 7km nord for Evjua. Her får du flott utsikt tilbake mot Totenvika og Mjøsa, samt deilig frokost og et varmt vertskap. 

Helårsplass camping

Akkurat nå har Evjua Camping et par ledige helårsplasser, så bare ta kontakt dersom du synes at Totenvika ser ut som en plass du vil trives! Ring oss gjerne på 958 13 385 for en hyggelig campingprat :)

Enda mer å by på

Du har fått en smakebit av Totenvika, men Toten og området rundt Mjøsa har så utrolig mye å by på. Bare 15-20 minutter unna finner du spennende steder som Peder Balke, og Mjøsmuseet! Rundt Mjøsa har vi både Mjøsgårdene, Midt i Mjøsa og Stange VestbygdLes mer her, eller vent på neste oppdatering fra Evjua!

Skal du besøke området i sommer, så anbefaler vi også en tur innom siden til destinasjonsselskapet vårt!

Tilbake