Høstferie ved Mjøsa

02.10.2021

Høstferie ved Mjøsa - nyt livet på landet!

Toten og Mjøsområdet har utrolig mye å by på for deg som skal på høstferie med familien eller med venner. Flotte turstier som er enkle, men likevel med fantastisk utsikt, landlige spisesteder, Totenåsen med fiske og flotte toppturer, gårdsveier som passer utmerket til koselige sykkelturer, samt ikke minst en rekke opplevelser i Gjøvik.

Book gjerne overnatting i Kapteinsboligen, i Panoramahytte, eller på campingplassen :)

Høstferie ved Mjøsa gir alle muligheter

Under 1,5 time nord for Oslo finner du Totenvika. Ei koselig landbruksbygd som kanskje er mest kjent for poteter, Vazelina og rar dialekt. Det du kanskje ikke har hørt om, er de flotte turmulighetene og nærheten til både natur og by :)

Sykkeltur, spasertur, skogstur, utsiktstur, topptur... eller bare en middagslur :)

I Evjua i Totenvika kan du låne gratis sykler, og det er bare å legge i vei ut på de idylliske gårdsveien som snirkler seg over gårdstun, mellom åkre som høstes inn, gjennom frodige bekkefar, og over lange strekker med fantastisk utsikt over Mjøsa og bygdene rundt.

Strandstien langs Mjøsa går parallelt med gårdsveiene, og er en fin variasjon for turen hjem. Dersom du virkelig vil få den luftige følelsen, så er skogsveiene mot Totenåsen et fint alternativ. Etter bare 20 minutters gange fra Evjua, så får du oversikten over mye av Mjøsa, og kan se langt innover Hamar og Stange.

Toppturer forbinder vel de fleste med fjellene i Jotunheimen og Rondane, men Hervenknappen på 784 meter over havet er en flott dagstur for hele familien. Det tar ca. 3t å gå opp til toppen fra Evjua, og belønningen er storslått utsikt så langt sikten rekker i 3 av 4 himmelretninger. Herfra kan du se Hemsedal og Norefjell i vest, Trysil og Sälen i Sverige mot øst, Skeikampen mot nord, samt ikke minst det mektige Synnfjellet og Jotunheimen i nord-vest.

Turen langs Totenåsstien er godt merket, og er i tillegg dokumentert med GPS spor og 360 graders foto på Google Streetview (Android iPhone).

Stisykling med 650 høydemeter nedover

Stisykling i Totenvika er helt i startgropa, men mulighetene er ekstremt store og varierte. Vi tar dere gjerne med på en guidet tur, slik at du får oversikten over hva som er best å sykle. Det går bilvei helt opp til utgangspunktene for turene, og du kan selv velge hvor mye sti du vil sykle oppe på åsen, før du velger passende rute nedover mot Mjøsa. Kart over stiene finnes på Trailforks...

Opplev Mjøsa - fra Mjøsa :)

Fisket på Mjøsa er helt supert, og i Evjua kan du leie fiskebåt og utstyr. Her er det forholdsvis lett å dra i land abbor, og det er gode muligheter for å hale opp både ørret, harr, gjedde og sik. Evjua leier også ut kanoer, slik at du virkelig kan finne roen ute på vannet.

Landlige spisesteder

Om sommeren er restauranten Viken II åpen, og resten av året kan du kose deg hos Kamilla's eller Totenvika Galleri og Kulturkafé. Begge spisestedene er kjempekoselige, og ligger kun en fin spasertur unna Evjua. I sesongen bør du også få med deg den fantastiske hagen til Helen Fredholm! Gårdsbutikken og de livlige geitene på Ulsrudbakken kan også varmt anbefales på turen over gårdsveiene i bygda.

Kulturstopp for liten og stor

Natur og friluft er deilig, men det er jo også godt å gi hjerne og sjel litt påfyll. Kun 15 minutter unna i bil (eller en fin sykkeltur over Balkeåsen) finner du Peder Balke Senteret og museet Mjøsas Ark.

Det er jo heller ikke mer enn en halvtime i bil til Mjøsbyen Gjøvik, og her finnes en rekke spennende tilbud som Vitensenteret og Gjøvik Chokolade. Er du i det aktive hjørnet, så anbefales en dag i Gjøvik Klatrepark

For full oversikt kan du bare sjekke Visit Innlandet!

Overnatting og shopping

Kapteinsboligen i Evjua har sengeplass for 9 personer, fordelt på 4 koselige rom. Her har du stort bad, samt både kjøkken og 2 stuer. Book gjerne online, eller ring på 958 13 385. Rett ved ligger også Evjua Camping, med god plass til både vogn, bobil eller telt. Samme nummer som over, eller book camping på nett.

I Evjua ved Mjøsa finner du også Panoramahyttene og Gårdshytta, to fantastiske tilbud for deg som vil kose deg på komfortabel glamping med utsikt i høstferien.

For innkjøp er det bare 6 minutter i bil til Skreia, hvor du finner Kiwi, Rema1000 og Coop Extra. Her er også bensinstasjoner, jernvare, elektronikk, klesbutikker, samt ulike spisesteder som også tilbyr take-away.

Skal du virkelig på shopping, så er det kun en halvtime til CC Gjøvik :)

Hjertelig velkommen til Totenvika

Vi håper at bygda vår frister, og ønsker deg hjertelig velkommen til å besøke oss her ved Mjøsa i høst. Husk at det bare er en time fra Oslo, og at Gardermoen ligger 50 minutter unna i bil eller buss.

Ring oss gjerne dersom du har spørsmål (958 13 385 - tast 4), eller send en epost til [email protected]. 

Tilbake