Aktiviteter på itte fullt så solfylte dager

11.07.2023

Regn i sikte? Fortvil ikke!

Det er meldt litt "ruskete" vær de neste dagene - men her i idylliske Evjua Strandpark trenger du ikke å bekymre deg for dårlig vær. Selv om solen ikke skinner og badeværet er uteblitt, finnes det et bredt utvalg av aktiviteter som vil gjøre dagene innholdsrike for hele familien! Utforsk det varierte tilbudet av spennende aktiviteter i nærområdet og på Toten generelt, som passer både store og små på en overskyet dag.

Boltre deg i et eldorado av aktiviteter for hele familien!

Uansett vær, er Evjua Strandpark og Toten fulle av muligheter for å gjøre din campingopplevelse minneverdig og variert. Ta utfordringen og gjør det beste ut av enhver dag!

 

Kulturstopp for liten og for stor

Natur og friluft er deilig, men det er jo også godt å gi hjerne og sjel litt påfyll.

Kun 5 minutter unna i bil ligger Fredholm Hageopplevelser, der du kan nyte en av Norges flotteste besøkshager av sitt slag.

Kun 15 minutter unna i bil (eller en fin sykkeltur over Balkeåsen) finner du Peder Balke Senteret og museet Mjøsas Ark.

Det er jo heller ikke mer enn en halvtime i bil til Mjøsbyen Gjøvik, og her finnes en rekke spennende tilbud som Vitensenteret og Gjøvik Chokolade. Er du i det aktive hjørnet, så anbefales en dag i Gjøvik Klatrepark. Kjører du en halvitme andre veien, finner du Mjøssamlingene på Minnesund.

For full oversikt kan du bare sjekke Visit Innlandet!

Foto: Mjøsmuseet

 

Landlige spisesteder

Hva med å nyte et herlig måltid på vår egen resturant Viken II som ligger "litt uti Mjøsa"? Her får du herlig mat og drikke for alle og en hver med lokale råvarer fra bygda!

Du kan også kose deg i nydelige landlige omgivelser med herlig mat hos Kamilla's på Hjell Brenneri, kun en kort spasertur fra Evjua!

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Kamilla's

 

Fang storfangsten i Norges største innsjø! 

 Mjøsa er kjent for å være Norges største innsjø og et fiskeparadis for både erfarne sportsfiskere og nybegynnere. Uansett om du er på jakt etter den store gjedda, den glupske ørreten eller en av de 18 andre fiskeartene, har Mjøsa et variert utvalg av fiskearter som vil få hjertet ditt til å slå litt fortere.

Men hva med regnværet, spør du kanskje? Vel, sannheten er at fiske i regn kan være like givende som på solfylte dager. Regndråpene skaper bevegelse i vannet og kan aktivere fiskenes jaktinstinkt. I tillegg gir den rolige lyden av regnet en avslappende atmosfære som gjør fiskeopplevelsen enda mer harmonisk.

Ikke la været hindre deg i å nyte det fantastiske fisketilbudet i Mjøsa. Ta med deg regnjakken, fiskeutstyret og nyt en rolig dag ved vannkanten. Evjua Camping er et perfekt utgangspunkt for din fiskeekspedisjon, med tilgang til gode fiskeområder og en fiskebåt til utleie.

Les mer om fiske i Mjøsa her! 

Storfangst fra Mjøsa

Foto: Visit Øst-Norge

 

Glad i å være ute i regnet?

Toppturer forbinder vel de fleste med fjellene i Jotunheimen og Rondane, men Hervenknappen på 784 meter over havet er en flott dagstur for hele familien. Det tar ca. 3t å gå opp til toppen fra Evjua, og belønningen er storslått utsikt så langt sikten rekker i 3 av 4 himmelretninger. Herfra kan du se Hemsedal og Norefjell i vest, Trysil og Sälen i Sverige mot øst, Skeikampen mot nord, samt ikke minst det mektige Synnfjellet og Jotunheimen i nord-vest.

Turen langs Totenåsstien er godt merket, og er i tillegg dokumentert med GPS spor og 360 graders foto på Google Streetview (Android iPhone).

Stisykling i Totenvika er helt i startgropa, men mulighetene er ekstremt store og varierte. Vi tar dere gjerne med på en guidet tur, slik at du får oversikten over hva som er best å sykle. Det går bilvei helt opp til utgangspunktene for turene, og du kan selv velge hvor mye sti du vil sykle oppe på åsen, før du velger passende rute nedover mot Mjøsa. Kart over stiene finnes på Trailforks...

 

Overnatting og shopping

Kapteinsboligen i Evjua har sengeplass for 9 personer, fordelt på 4 koselige rom. Her har du stort bad, samt både kjøkken og 2 stuer. Book gjerne online, eller ring på 958 13 385 (tast 2). Rett ved ligger også Evjua Camping, med god plass til både vogn, bobil eller telt. Samme nummer som over, eller book camping på nett.

I Evjua ved Mjøsa finner du også Panoramahyttene, perfekt for deg som vil kose deg på komfortabel glamping med utsikt.

For innkjøp er det bare 6 minutter i bil til Skreia, hvor du finner Kiwi, Rema1000 og Coop Extra. Her er også bensinstasjoner, jernvare, elektronikk, klesbutikker, samt ulike spisesteder som også tilbyr take-away.

Skal du virkelig på shopping, så er det kun en halvtime til CC Gjøvik :)

 

 

 

Tilbake